Setmanari d'informació local - 138 anys

Joan Mesquida fa una sentida proclama: «Volem una Espanya de patriotes!»

22427
Joan Mesquida ha declarat amb fervor i entusiasme el seu patriotisme espanyol durant l'acte d'España Ciudadana'. | @ESPCiudadana

El fins ara director general de Turisme i Projectes Estratègics de l'Ajuntament de Calvià, Joan Mesquida, ha acusat aquest diumenge als dirigents polítics catalans de «menysprear el que tenen al davant amb el trampós 'Madrid ens roba'» i ha defensat «la unitat d'Espanya i el patriotisme integrador» enfront d'aquest «nacionalisme que sempre cau en el ressentiment i en la rivalitat».

«Volem una Espanya de patriotes!, no de nacionalistes, el patriota veu com una riquesa la diversitat, mentre que el nacionalista sempre creu en el ressentiment i en la rivalitat de tot el que no sigui la seva gent, la seva cultura i la seva llengua», ha assenyalat Mesquida en un acte d''España Ciudadana' a Palma. La trobada també ha comptat amb la participació d'Albert Rivera i Manuel Valls, líders de Ciudadanos (C's).

Així mateix, ha advertit a «els secessionistes que dirigeixen el Govern català» que «Espanya ha lluitat molts anys contra ETA com perquè ara els catalans aconsegueixin amb un despatx el que tanta sang vessada va costar».

D'aquesta manera, ha explicat que «van morir moltes persones en la lluita contra el terrorisme basc» i ha insistit que «el dolor de les víctimes no ha acabat» fins que no finalitzin els conflictes nacionalistes. «Jo sempre estaré al costat de les víctimes de terrorisme i mai al costat dels botxins», ha afegit.

En aquesta línia, s'ha definit com «un patriota» i defensor d'«una Espanya que no adoctrina, on un pot expressar-se en la llengua que vulgui, sense imposicions i sense marginacions».

«Algú entén que pugui estar marginada una llengua que parlen gairebé 500 milions de persones al món? És el segon idioma més estudiat del món, estem parlant d'alguna cosa que és per sentir-se orgullós», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.