Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Associació Balear d'Agroturisme s'oposa a les 'agroestàncies', «només genera confusió»

22407

L'Associació Balear d'Agroturisme i Turisme d'Interior (Abati) s'oposa a la modalitat 'd'agroestàncies', contemplades en el projecte de Llei Agrària, i ha assegurat que «no aporta cap ajuda a l'agricultor, que no li proporcioni ja l'agroturisme, i que només genera confusió».

Segons la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), l'Associació ha manifestat que els agroturismes són «activitats complementàries de l'agricultura que ajuden a mantenir les explotacions evitant noves construccions en el camp, ja que aquests establiments només poden situar-se en edificis de més de 50 anys d'antiguitat».

Així, han afirmat que qualsevol agricultor pot donar d'alta un agroturisme a la seva casa, «ja que pot ser d'una sola habitació», per la qual cosa han destacat la falta de motius per crear noves figures com les 'agroestàncies'.

Habtur, Asaja i Unió de Pagesos
Per la seva banda, Habtur Balears, Asaja i Unió de Pagesos han reclamat al Govern i a la FEHM que «permetin l'arribada dels beneficis del turisme al món rural».

En aquest sentit, han expressat la importància de treballar per un model turístic que permeti «una millor distribució dels ingressos del turisme». Les tres entitats s'han mostrat preocupades per la possibilitat que l'Executiu cedeixi a les demandes per part del sector hoteler «que pretén convertir els pagesos de Mallorca en mers jardiners de l'illa, banalitzant un treball que ara més que mai precisa d'una sostenibilitat econòmica».

Així mateix, han expressat que aquestes 'agroestàncies', igual que el lloguer turístic o els agroturismes, «afavoreixen» l'arribada d'un turisme «que repercuteix directament al sector agrícola, consumint els productes de la zona, i exterioritzant-los pertot arreu».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.