Setmanari d'informació local - 138 anys

Un banc es compromet amb el Consell d’Eivissa a posar solució al ‘mobbing’ immobiliari

21807

El Banc de Sabadell s'ha compromès amb el Consell d'Eivissa a oferir una solució d’habitagte als veïnats de Cala de Bou afectats pel ‘mobbing’ immobiliari.

Segons ha explicat la institució insular, la vicepresidenta primera i consellera d'Habitatge, Viviana de Sans, s'ha reunit amb representants de l'entitat bancària i de la Societat Gestora d'Habitatge Social (Sogeviso) per cercar una solució als veïnats del bloc de cases de Cala de Bou que havien denunciat 'mobbing' immobiliari per part de la immobiliària del Banc Sabadell, Solvia.

Segons el Consell, la trobada ha tengut un «resultat positiu», ja que des d'ara la societat Sogeviso s'encarregarà de gestionar els habitatges dels llogaters que tenen contracte amb Solvia. També s'han compromès a renovar els contractes de lloguer a mesura que vagin finalitzant. Aquests compromisos inclouen frenar el desnonament que afectava alguns veïnats, així com regularitzar la situació de subministrament d'aigua en alguns pisos.

La vicepresidenta primera ha celebrat la «postura conciliadora i constructiva» que han mostrat des del Grup Sabadell i ha dit que «gràcies a aquesta rectificació» la gestió dels habitatges ha passat «de l'enfocament purament especulatiu de Solvia a una visió més social amb la gestió de Sogeviso».

De Sans ha assegurat que la situació podia convertir-se en un «drama social», encara que s'han pogut fer les gestions «adequades» perquè les famílies no perdin la seva casa. En relació a les opcions de compra sobre els pisos en règim de lloguer, des de Sogeviso han explicat que aquest tema segueix en mans de Solvia i s'han compromès a intercedir davant la immobiliària perquè es puguin executar aquestes opcions.

Així mateix, han avançat que en els pròxims dies contactaran amb els veïnats que tenen una situació més complicada i els aniran anunciat la possibilitat de signar les renovacions a tres anys dels seus contractes de lloguer a mesura que vagin caducant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.