Setmanari d'informació local - 138 anys

Convoquen una concentració per a dissabte contra els atacs feixistes

21795

Els organitzadors de la Setmana per la Llibertat d'Expressió han organitzat una concentració aquest dissabte a les 18:00 hores a la Plaça d'Espanya per protestar contra els atacs amb pintura a l'obra de Santiago Sierra, 'Presos polítics'.

Segons han recordat en un comunicat aquest dijous, durant la setmana s'estan organitzant diversos esdeveniments a Palma emmarcats en la defensa de la llibertat d'expressió. Entre aquests, hi ha l'exposició de l'obra de Sierra, en la qual es recullen 24 fotografies que fan referència a 74 presos polítics empresonats en les darreres dècades.

Aquesta exposició va rebre, la nit del dimarts, un atac amb tota impunitat amb pintades que tapaven els plafons i panells. Sobre aquest tema, els organitzadors han condemnat la «manca de tolerància i respecte» i han assegurat que demostra «el dèficit de llibertat d'expressió que pateix la societat».

Igualment, han apuntat que l'exposició '20 Portades d'Última Hora' va romandre en el Passeig del Born i Plaça Espanya fins a fa dues setmanes, «amb primeres pàgines de Franco i del Rei Juan Carlos i no va rebre cap tipus d'atac».

També han destacat que una altra acció emmarcada en la Setmana per la Llibertat d'Expressió, consistent a penjar llaços grocs d'un pont, «va ser boicotejada» i que les entitats Obra Cultural Balear i STEI també van patir pintades en les façanes dels seus locals.

Per això, han exigit als partits polítics i agents socials que «condemnin els atacs» i han animat la resta de la societat mallorquina a «defensar la llibertat d'expressió» en la concentració del dissabte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.