Setmanari d'informació local - 138 anys

Dia Mundial del Donant de Sang: 'Gràcies per les 120.000 somriures del darrer any'

21793

Balears celebra aquest dijous 14 de juny el Dia Mundial del Donant de Sang amb el lema 'Gràcies per les 120.000 somriures del darrer any'.

La Fundació Banc de Sang i Teixits de Balears (Fbstib) ha recordat que la celebració d'aquest dia va ser establert per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) amb l'objectiu d'agrair als donants la seva generositat i conscienciar a la població de la necessitat de donar sang de forma regular.

Fbstib ha destacat que amb les plaquetes, glòbuls vermells i plasma que s'extreuen en cada donació de sang es pot salvar la vida de tres persones. El 2017 les Balears van aconseguir prop de 40.000 donacions de sang gràcies a la solidaritat del 2 per cent de la població balear.

Fbstib, en col·laboració amb la Conselleria de Salut i les associacions de voluntaris, organitzen 28 campanyes aquesta setmana. Concretament, el dijous 14 de juny hi haurà a Son Espases -de 08.30 a 19 hores-, Plaça d'Espanya -de 10.00 a 21.00 hores- a la seu de la Fundació -entre les 08.00 i les 20.30 hores-. A més, també es desenvoluparan jornades a Manacor (c. Simó Tort), l'Hospital Can Misses d'Eivissa o Menorca (c. Pintor Calbó, 71).

Segons ha indicat la Fundació, en l'acte en plaça Espanya de Palma hi haurà dos autobusos de la donació, així com activitats durant tot el dia. En concret, hi haurà tallers, rocòdrom, degustacions gastronòmiques o actuacions de street dansa.

Com a acte final de la celebració del Dia Mundial del Donant, la Fbstib i l'Ajuntament d'Alcúdia han organitzat una festa solidària de la donació de sang en el municipi i dissabte que ve 16 la plaça Carlos V acollirà activitats per a tota la família amb l'objectiu d'acostar la donació de sang a la població.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.