Setmanari d'informació local - 138 anys

Doble sessió alternativa aquest dijous a Can Alcover

21789

Aquest dijous, 14 de juny Can Alcover (carrer de Sant Alonso, 24) ofereix dos actes seguits amb forta càrrega alternativa. A les 19:30 hores es farà la presentació del llibre 'La casa de la selva' de Joni D. Amb la participació de l'autor i Peter Garcia i amb una introducció de Tomeu Martí.

Acte seguit, a les 20:30, i emmarcat en la Setmana Antirrepressiva, es farà la xerrada-debat amb el títol de 'La llei Mordassa i aspectes d'autodefensa legal' amb la participació de Gloria Olmos i Jaime Bueno, organitzat pels Comitès de Defensa de la República de Mallorca.

'La casa de la selva'

Un passeig per Collserola, un camí cap a l’interior, cap a la memòria viva d’un passat recent de lluites intenses. Un home s’enfronta als seus records, al camí que va triar, a la voràgine d’una època que s’ha engolit als seus protagonistes, a un exili que el va portar a aquella casa de la selva. Un retorn a una vida viscuda. La Casa de la Selva és una narració a dos temps entre un present de memòria i un exercici de flashback literari que ens manté amb tensió durant tota la lectura. Un camí cap a un interior narratiu i de reflexió al voltant de la vida i les conseqüències de la coherència, els anhels perduts conduïts per una escriptura fluida aspre en paraules. El protagonista esdevé un heroi èpic, prototip d'una època, un personatge col·lectiu. La condensació d'històries en aquesta narració construeix un dels pocs exemples narratius del subjecte polític antagònic dels anys 70 i del que en queda en l'actualitat. La Casa de la Selva reprèn el camí que va començar a recórrer l’autor en la seva anterior novel·la, La Torre de la Serra (Tigre de Paper, 2015), on una història de resistències i d’exili ens apropa al costat humà de la subversió armada.

L'autor

Joni D. va néixer el 1968. Des de ben jove, el seu cap inquiet i la seva consciència autogestionària l’han portat a experimentar i a dinamitzar diverses formes creatives culturals i artístiques. Entre 1982 i 1996 va fer de music, de cantant, de periodista, d’editor fonogràfic i de promotor. El 1997 va crear l’empresa de promoció musical Hace Color i l’any 2004, en plena crisi del mercat discogràfic, va crear el segell Kasba Music, que ja ha editat un centenar de discos. A finals de 2010 va publicar el seu primer llibre Que pagui Pujol! Una crònica punk de la Barcelona dels 80 (La Ciutat Invisible), un llibre que recollia les seves memòries de joventut i que va rebre una gran resposta per part del públic. Com ell mateix explica, aquell primer llibre només pretenia ser un experiment mitjançant el qual poder valorar la seva capacitat d’escriure abans d’atrevir-se a fer el seu segon treball, Grups Autònoms. Una crònica armada de la Transacció democràtica (El Lokal, 2013). L’any 2015 va publicar la seva primera novel·la curta, La Torre de la Serra (Tigre de Paper) on, des de la ficció, comença un repàs d’alguns dels fets històrics que l’han marcat i que ara continua amb La Casa de la Selva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.