Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort comença les fumigacions aèries per prevenir la proliferació de mosquits

21785

L'Ajuntament de Palma, a través del servei de prevenció de plagues, ha realitzat aquest dimecres la primera aplicació aèria amb helicòpter per prevenir la proliferació de mosquit comú a les zones del Pla de Sant Jordi i Platja de Palma. En concret, un helicòpter ha fumigat 70 hectàrees de Ses Fontanelles i Bassa de Can Guiedet. Es tracta de zones on prèviament l'equip de plagues havia detectat la proliferació de larves.

Així mateix s'ha dut a terme una inspecció de les zones susceptibles d'inundació amb la finalitat d'identificar possibles punts de risc.

La regidora de Sanitat i Consum, Antonia Martín, ha presentat tot el dispositiu per controlar les plagues a Palma que aquest any ha duplicat el nombre d’efectius. «Tenim una novetat important, per primera vegada tenim un contracte d'1,6 milions d'euros durant els propers tres anys; és l'esforç més important que s'ha fet en la història de l'Ajuntament per millorar la salut pública i millorar l'atenció en tot el sector turístic de Platja de Palma», ha dit Martín.

La regidora ha explicat que aquest any l'equip de prevenció de plagues té un total de set equips, cinc a districtes de Palma, un per a urgències i un d'atenció als mosquits. Es tracta, en concret de 14 operaris, el doble de l'any anterior.

Segons ha recalcat, el producte utilitzat per dur a terme aquest tractament és l'herbicida 'bacillus thurigensis', un larvicida que només actua contra els mosquits i que és innocu per a altres insectes i espècies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.