Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort i el Govern se soliraritzen per acollir els refugiats de l’Aquarius

21703

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha comunicat a la vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, la «predisposició de les Balears per acollir una part dels refugiats de l?Aquarius», el vaixell on hi ha més de 600 persones en el Mediterrani.

Així ho ha anunciat la presidenta aquest dilluns a través del seu compte oficial de Twitter, on també ha expressat la seva «solidaritat i compromís».

Així mateix, Armengol ja havia qualificat aquest dilluns «d?excel·lent notícia» que el president del Govern, Pedro Sánchez, hagi donat instruccions perquè Espanya aculli aquesta embarcació, l'entrada de la qual a Itàlia ha estat impedida pel nou ministre de l'Interior, Matteo Salvini. La destinació d'aquest vaixell serà el port del País València. «És la nostra obligació ajudar a evitar una catàstrofe humanitària i oferir un port segur a aquestes persones, complint d'aquesta manera amb les obligacions del Dret Internacional», ha afegit en un comunicat.

Ajuntament de Palma s?hi suma

L'Ajuntament de Palma se suma així a la iniciativa del Govern i també s'ha posat a la disposició del Govern espanyol i de la Generalitat Valenciana per col·laborar durant el procés d'arribada, instal·lació i acolliment de les persones refugiades que porta a bord el vaixell ?Aquarius'.

Des de Cort han recordat en un comunicat que la junta de govern va acordar al setembre de 2015 «oferir Palma com a ciutat d'acolliment davant la crisi que ja llavors es vivia en tota Europa per l'arribada de refugiats que fugien de la guerra o de la misèria i demanaven auxili humanitari».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.