Setmanari d'informació local - 138 anys

Convoquen per primera vegada ajudes a l’excel·lència acadèmica per estudiants de grau

21695

La Conselleria d'Educació i Universitat ha convocat per primera vegada ajudes de promoció de l'excel·lència acadèmica per a alumnes de les Balears que hagin finalitzat els estudis oficials de grau a qualsevol universitat espanyola durant els anys acadèmics 2015-2016 o 2016-2017.

En total s'ofereixen 20 ajudes, quatre per cada branca de coneixement, i la dotació individual de cada ajuda és de 1.500 euros, ha informat la Conselleria. El director general de Política Universitària i Ensenyaments Superiors, Juan José Montaño, ha explicat que amb aquesta iniciativa es pretén continuar en la línia de promoure i afavorir l'excel·lència en el rendiment acadèmic.

Montaño ha recordat que actualment ja s'apliquen mesures com l'exempció del pagament dels preus públics de la matrícula en els ensenyaments oficials que imparteix la UIB per als alumnes amb un rendiment acadèmic excel·lent, però han considerat que han de donar «un pas més» i, per això, han posat en marxa aquesta convocatòria per beneficiar a alumnes universitaris amb domicili a les Illes i amb mitjanes acadèmiques excel·lents, que hagin finalitzat els estudis oficials de grau a qualsevol universitat espanyola durant els cursos 2015-2016 o 2016-2017.

Per poder obtenir l'ajuda, els sol·licitants han d'acreditar, una nota igual o superior a 9 en Arts i Humanitats o en Ciències Socials i Jurídiques; una nota mitjana de 8,5 o superior en Ciències, una nota mitjana igual a 8,75 punts o superior en Ciències de la Salut i, en una enginyeria o arquitectura, una nota mitjana igual a 8,25 punts o superior.

Per a la presentació de sol·licituds s'ha de fer un tràmit telemàtic i registrar la sol·licitud, juntament amb la documentació justificativa. El tràmit telemàtic s'ha obert aquest dilluns i el termini de sol·licituds acabarà el pròxim 16 de juliol de 2018. Els impresos per sol·licitar l'ajuda s'han d'emplenar en línia al web de la Direcció general de Política Universitària i d'Ensenyament Superior. Els altres impresos també estan a la disposició de les persones interessades en aquesta pàgina web.

A aquesta convocatòria es destina un màxim de 30.000 euros i són incompatibles amb les beques per a la mateixa finalitat que es puguin rebre de qualsevol administració. També són incompatibles amb qualsevol tipus d'ajuda o beca per a la mateixa finalitat d'entitats públiques o privades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.