Setmanari d'informació local - 138 anys

L'obra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' inaugura la Setmana per la llibertat d'expressió

21689

L'obra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' -retirada de la fira ARCOmadrid- de l'artista Santiago Sierra ha estat instal·lada a la plaça d'Espanya de Palma per inaugurar aquest dilluns els actes programats amb motiu de la 'Setmana per la Llibertat d'Expressió', un programa que té per objectiu «fer una crida per reclamar la llibertat d'expressió».

Així ho han explicat representants del grup de suport al raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut com Valtonyc. A l'acte inaugural també han assistit la regidora de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, i la regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol.

Des del Grup de Suport Llibertat Valtonyc han declarat davant la premsa que «contingut de l'exposició posa de manifest una realitat que no és pròpia d'un estat suposadament democràtic. La censura evidencia la falta de llibertat d'expressió i de creació artística», ha manifestat la membre del grup de suport a Valtonyc Maria de Lluc Forteza.

Així mateix, ha destacat que «el cas de Valtonyc no és un cas aïllat, sinó que es tracta d’un cas més entre tots els casos que es donen en l'Estat espanyol». «Aquesta setmana és un homenatge al nostre company», ha recalcat fent al·lusió al raper.

A més, durant l'acte han explicat que l'obra ha estat situada al centre de la ciutat de Palma i en anglès amb l'objectiu d’internacionalitzar el conflicte i donar a conèixer una realitat. «És una vergonya que un Estat suposadament democràtic segueixi tendint presos polítics per la seva ideologia i que se censurin obres com aquesta que posa de manifest aquesta realitat». han afegit des del grup de suport.

D'altra banda, han lamentat que l'obra de Santiago Sierra no ha estat ben rebuda per tots els ciutadans, ja que gent aleatòria ha volgut derrocar l'exposició. No obstant això, han assegurat «que si passa alguna cosa, serà un cas mediàtic».

Per la seva banda, Jhardi ha explicat que l'Ajuntament de Palma ha cedit l'espai comprovant que es compleixen tots els requisits legals. «Hem de ser capaços de debatre des de la tranquil·litat, poder confrontar opinions des de la tranquil·litat, l'art té això, tot allò que es vulgui promoure de forma pacífica ha de ser sempre donar suport per les administracions públiques», ha assenyalat.

Finalment, des del grup de suport han recordat que aquest dimarts a les 19.00 hores tendrà lloc a casa Planas un acte en el qual estarà present l'artista Santiago Sierra, qui informarà sobre la seva obra. A més, la 'Setmana per la Llibertat d'Expressió' finalitzarà aquest diumenge, 17 de juny, amb un festival al Palma Arena, en el qual participen un gran nombre d'artistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.