Setmanari d'informació local - 138 anys

La Plataforma per la Llengua recorda als governs valencià i català el compromís de fer efectiva la reciprocitat dels mitjans

21677

Aquest diumenge 10 de juny s'han posat en marxa definitivament les emissions de la nova corporació valenciana de mitjans de comunicació, À Punt. La Plataforma per la Llengua vol mostrar la seva satisfacció amb aquest fet i felicitar el govern presidit per Ximo Puig per haver tornat el valencià als mitjans de comunicació públics.

L'entitat, tanmateix, també vol recordar que els presidents de la Generalitat de Catalunya i valenciana respectivament es varen comprometre públicament a activar la reciprocitat dels mitjans audiovisuals entre els dos territoris. De moment, però, aquest pacte no s'ha materialitzat encara i, per tant, el seu incompliment suposa una vulneració dels drets dels ciutadans de Catalunya i el País Valencià.

És per aquest motiu que la Plataforma per la Llengua ha enviat una carta als dos presidents català i valencià, que els insta a complir el compromís adquirit i, alhora, els recorda que la reciprocitat dels mitjans de comunicació audiovisuals entre els territoris de parla catalana és un dret reconegut per la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.