Setmanari d'informació local - 138 anys

El CEIP Badies de Llucmajor rep un premi Baldiri Reixac pel seu gimnàs a la natura

21673
El Col·legi d’Educació Infantil i Primària de Badies ha estat guardonat amb un dels premis Baldiri Reixac 2017-2018, una iniciativa destinada a l'estímul i el reconeixement de les bones pràctiques educatives a les escoles dels territoris catalanoparlants.
 
El projecte de l’escola de Badies que ha estat guardonat duu per títol Un gimnàs natural per a l’escola”,  i ha estat presentat pels alumnes de 6è de primària amb l’objectiu d’adequar un espai proper al centre com a espai de gimnàs a la natura i com a jardí botànic.
 
El alumnes de 6è són els encarregats d’elaborar les propostes i d’interaccionar amb les institucions, en aquest cas l’Ajuntament de Llucmajor, per a l’elaboració real del projecte. Es tracta d’un projecte multidisciplinari en el qual els alumnes han treballats conceptes de diferents matèries, com les matemàtiques, les ciències naturals i socials, les llengües...
 
Des del centre expliquen que els equips de feina es varen encarregar de distintes tasques que anaven des de  redactar la carta formal dirigida al batle de Llucmajor -aleshores Bernadí Vives- per tal d’explicar-li les intencions, un dossier de les tasques a realitzar especificant qui les hauria de dur a terme, la preparació d’un pressupost de despeses basat en aquestes, la realització de plànols amb la distribució possible de l’espai i per acabar la redacció d’una instància formal dirigida al batle explicant l’entrega de tota aquesta documentació. L'Ajuntament va respondre afirmativament la sol·licitud i els alumnes anaren per feina i es consolidà el projecte, que finalment ha estat premiat.
 
Les mestres que varen participar en el projecte i que varen recollir el premi varen ser Elisa Cano, Emma García i Jerònia Capó. El premi està dotat amb 900 euros per a materials adreçats a l’ensenyament. Els premis Baldiri Reixac són atorgats per la Fundació Carulla, radicada a Catalunya, i enguany celebren la seva 40a edició.
 
Els Premis Baldiri Reixac, creats l’any 1979, arriben a la 40a edició. Durant tot aquest temps, hem reconegut l’excel·lència pedagògica dels professors i les escoles capdavanteres i hem apostat per una escola de qualitat on el català és la llengua comuna des de la qual aprenem i promovem la resta de llengües i enfortim la cohesió social.
Per més informació, bloc del projecte https://aprenentatgeservei2017.blogspot.com

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.