Setmanari d'informació local - 138 anys

IB3 emet aquest dilluns el final de la minisèrie 'Gàbia', basada en els atemptats d'ETA a Mallorca

21671

IB3 emetrà la nit d'aquest dilluns, a les 21.45 hores, el capítol final de la minisèrie 'Gàbia', basada en els atemptats d'ETA a Mallorca el 2009.

La producció s'ha emès en dues parts, el dilluns 4 de juny i aquest dilluns 11 de juny. 'Gàbia' ha estat escrita i dirigida per Marc Cabotá i compta amb el suport de Nova Televisió (Grup Serra).

La minisèrie narra els atemptats en què varen ser assassinats els guàrdies civils Diego Salvà i Carlos Saenz de Tejada. Els actors Xavi Núñez, Antonia Payeras, Miguel Ángel Jiménez, Santi Celaya o Carolina Meijer són alguns dels professionals que formen part d'aquesta trama amb la col·laboració especial de l'actor Javivi Gil.

La Colònia de Sant Pere, Jornets i el Restaurant La Rigoletta, un dels establiments reals afectats per aquests atemptats, varen ser les localitzacions triades per ubicar la producció.

El primer capítol narrava com Xavi, un jove mallorquí, coneix un matrimoni del País Basc a qui ajuda en la posada a punt de la seva embarcació, mentre queden atrapats a l'illa per l'Operació Gàbia activada per les forces de seguretat. Així, en el segon episodi Xavi sospita dels seus nous amics per la seva possible relació amb els atemptats.

A continuació, IB3 emetrà 'ETA a Mallorca', la segona i darrera part del documental que recordarà els moments posteriors a les explosions de Palmanova, així com els atacs del 9 d'agost d'aquest mateix any.

Alfredo Pérez Rubalcaba, Joan Mesquida, Matías Vallés, el coronel Jaume Barceló i els pares de les víctimes, entre d'altres testimonis, analitzaran què passà i el final d'ETA.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.