Setmanari d'informació local - 138 anys

Insults contra un jove que ha parlat en català a la paradeta de 'Hablamos Español' a Palma

21643
La responsable de la paradeta de l'entitat 'Hablamos Español' ha insultat a un jove catalanoparlant. | dBalears

Tres joves han denunciat aquest dissabte haver estat insultats per una responsable del grupuscle espanyolista 'Hablamos Español' que recollia signatures contra la «discriminació de l'espanyol a les Balears, País Valencià, Catalunya, País Basc i Galícia», a la Plaça Major de Palma. Segons un dels joves, la dona li ha etzibat contundents crits de «payaso, payaso!!».

Els fets han ocorregut al migdia. Els joves s'han atracat a la paradeta que el grupuscle espanyolista havia muntat a la Plaça Major. Un dels joves ha demanat en català per a què eren les signatures. La dona li ha respost: «Pues para que podamos hablar en español, catalán o mallorquín o lo que sea». El jove llavors, li ha demanat si en realitat l'objectiu era aquest, «per quina raó només parlen de la defensa de l'espanyol i no de les altres llengües» i la dona li ha respost que «ja no tenia res més a dir-li».

Ha estat llavors quan la responsable de l'entitat s'ha 'encès' i ha assegurat que havia estudiat Dret a la Universitat de les Illes Balears (UIB) i que li havien «obligat» a parla en català, que l'havien «insultada» i que només els va faltar pegar-li mentre estudiava. L'estupor de la víctima ha sigut gran i li ha assegurat que «Espanya és molt gran i que es pot estudiar en espanyol a molts llocs». Ha estat llavors quan la senyora, amb una evident manca d'educació i respecte, li ha proferit ofensius crits de «payaso, payaso!!» mentre els joves s'allunyaven de la paradeta ultra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.