Setmanari d'informació local - 138 anys

Torra i Sánchez s'emplacen per telèfon a reunir-se «aviat»

21633

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han mantingut aquest divendres una conversa telefònica i s'han emplaçat a reunir-se «aviat».

Els dos han manifestat la seva voluntat d'obrir el diàleg. La trucada s'ha produït el mateix dia en què tots dos executius han fet gestos a favor del diàleg i de la distensió en les relacions entre la Generalitat i el govern espanyol.

A més a més, Torra s'ha reunit aquest divendres dematí amb el líder del PSC, Miquel Iceta, a qui ha traslladat «la importància» que el Govern dóna a reunir-se al més aviat possible amb el nou president del Govern.

Mentre es produïa la trobada en el Palau de la Generalitat, s'estava reunint el Consell de Ministres que ha decidit aixecar el control financer a l'administració catalana «com a gest de normalització política».

Oposicions a l’acostament

Tant Sánchez com Torra tenen detractors contra aquest acostament: el PP i Ciudadanos ja han protestat contra la decisió d'aixecar el control financer i avisen que no volen concessions a l'independentisme si abans no explicita que renuncia al seu pla sobiranista. Per la seva banda, Torra té als diputats de la CUP, que ja l’han avisat que el Govern mai no negociarà l'autodeterminació i exigeixen que la Generalitat mantingui la «desobediència» com a via per arribar a una república catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.