Setmanari d'informació local - 138 anys

Els jutjats declaren que els 'rent a car' no estan obligats a aportar el codi postal dels conductors multats

21613

Tres jutjats han fallat en deu procediments diferents a favor de l'Agrupació Empresarial de Lloguer de Vehicles amb i sense Conductor de les Balears (Aevab) en declarar que els 'rent a car' no estan obligats a aportar als ajuntaments el codi postal dels clients.

Alguns ajuntaments de la Comunitat Autònoma -en concret, els que tenen cedida la gestió de multes a l'Agència Tributària de les Balears (ATIB)- imposaven directament a les empreses de lloguer de cotxes les sancions per infraccions comeses pels clients de 'rent a car' pel fet que en la identificació del conductor facilitada per la companyia no constava el codi postal.

Com ha recordat Aevab en una nota de premsa, la llei sobre trànsit, circulació de vehicles i seguretat viària obliga els 'rent a car' a identificar davant dels Ajuntaments el conductor i aportar el contracte de lloguer.

En aquesta identificació, les empreses fan constar el nom, passaport, telèfon i domicili del conductor. Segons l'Aevab, aquesta informació era «vàlida i suficient tant per a ajuntaments com per a la Direcció General de Trànsit».

No obstant això, en els ajuntaments petits en els quals l'ATIB s'encarrega de les gestió de multes, l'agència tributària autonòmica denegava la identificació del conductor per no constar un codi postal i carregava les multes a l'empresa contractada en lloc del conductor infractor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.