Setmanari d'informació local - 138 anys

Habtur presenta al·legacions a la nova zonificació de Palma

21605

Segons Habtur, la proposta presentada per l’Ajuntament de Palma «crea discriminació entre els ciutadans segons la tipologia de la seva propietat». Aquest divendres, Habtur ha presentat el document d’al·legacions a la zonificació de Palma «fent palès que es una decisió que l’únic que farà és perjudicar els ciutadans del municipi palmesà i beneficiar a altres parts del sector turístic».

Joan Miralles, president de la patronal, ha volgut destacar «la ineficàcia de l’Ajuntament en les polítiques d’habitatge que es duen a terme des del Govern municipal». A més, l’Ajuntament de Palma ha intentat «justificar una decisió política atenent a un informe que no és gens rigorós i no té cap tipus d’argument real sobre model de ciutat», expliquen des d'Habtur.

Des de l’aprovació de la nova llei, l’oferta de lloguer turístic s’ha vist reduïda entre un 30 i un 35 per cent, fet que segons l’Ajuntament «hauria d’aconseguir baixar els preus dels lloguers residencials», però Habtur remarca que la realitat és que els preus dels residencials «no ha fet més que pujar i pujar».

Segons l’estudi presentat per Fevitur, i dut a terme per InAtlas, es demostra que a Palma el pes del lloguer turístic sobre el parc d’habitatges «no és tant rellevant com ens volen fer creure des de l’administració pública», assegura Miralles. «Només un 1’42% dels habitatges de la zona metropolitana de Palma s’utilitzen com a habitatges d’ús turístic, fet que desmunta l’argument de l’Ajuntament i el Govern de que l’elevat cost del lloguer es deu, exclusivament, al lloguer turístic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.