Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB denuncia la represa de les obres de la caleta de Portals

21603

El GOB insisteix que la construcció d’un nou passeig marítim en l’interior de la ribera de la mar no és possible segons disposa la llei.

A principis d’abril varen presentar denuncies davant Demarcació de Costes per presumptes obres il·legals a la cala de Portals Nous, consistent principalment en la nova execució d’un passeig marítim en domini públic marítim terrestre (DPMT) aparentment promogut per l’Ajuntament de Calvià. Amb posterioritat, a principis de maig se varen paralitzar les obres que s’executaven. Recordem que en virtut de l’article 64.1 de la Llei de Costes no se pot ocupar el DPMT amb obres sense la preceptiva concessió administrativa.

En els escrits presentats amb anterioritat, els ecologistes sol·licitaven que se’ls lliurés una còpia de la concessió atorgada per a poder ocupar el DPMT i poder realitzar les obres. Fins al dia d’avui «no hem rebut resposta a aquesta sol·licitud i hem de suposar que encara no se disposa de la preceptiva concessió administrativa. És més, encara no consta que hagi sortit a informació pública el projecte de les obres».

També declaren que la construcció d’un nou passeig marítim en l’interior de la ribera de la mar no és possible segons el que disposa l’article 44.5 de la mateixa Llei de Costes, el qual diu expressament que «Els passejos marítims s’han de localitzar fora de la ribera del mar i han de ser preferentment de vianants». Per tant resulta que aquests tipus d’ocupacions i obres no son possibles.

«Hem constatat que recentment s’han reprès les obres sense que consti l’atorgament de cap concessió»

Convé assenyalar que l’article 20 de la Llei de Costes especifica clarament que te com a objectiu: «La protecció del domini públic maritimoterrestre comprèn la defensa de la seva integritat i dels fins d’ús general a què està destinat; la preservació de les seves característiques i elements naturals i la prevenció de les conseqüències perjudicials».

Per aquests motius, el GOB torna a sol·licitar que se paralitzin les obres de construcció d'un nou passeig marítim en la platja de Portals Nous, s'ordeni la retirada de l'ocupació il·legal i la restitució dels terrenys a la situació anterior.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.