Setmanari d'informació local - 138 anys

Nou cas de discriminació lingüística, ara a un restaurant de Deià

21053
Facebook Caterina Valriu

La professora de la Universitat de les Illes Balears Caterina Valriu ha denunciat mitjançant les xarxes socials un nou cas de discriminació lingüística que ha patit aquest diumenge a un restaurant de Deià. Concretament, ha estat al restaurant 'Las Palmeras' que participava a la diada de contes 'Conte contat, conte a Deià'.

Valriu ha explicat que, en dirigir-se «amablement» al cambrer del restaurant en català, aquest li ha exigit que parlàs en castellà. «Li he tornat parlar en mallorquí poc a poc, donant-me a entendre, ha insistit de males que a ell li parlàs en castellà».

Poc després ha anat a la taula una dona, qui semblava ser la madona del restaurant i li ha dit que li parlàs en castellà, «que érem a Espanya, que tots érem espanyols». Valriu explica que ha continuat xerrant-li en català i la dona del restaurant ha volgut remarcat -en mallorquí- «que era tan mallorquina com jo i que no li agradava la meva actitud».

Després d'aquesta conversa, la professora explica que s'ha aixecat, li ha desitjat bon dia i ha partit del restaurant. «Ella ha llençat de mala manera, amb ràbia, la carta que m'havia donat. Si no m'han insultat s'hi han fet a prop».

Finalment, Valriu explica que han anat a un restaurant coreà que era a prop. «Una al·lota de trets orientals ens ha atès amablement en mallorquí al llarg de tot el dinar, que per cert ha estat deliciós». Francament, pagar per pagar, que m'atenguin amb amabilitat i amb la meva llengua (a la meva illa). No hi tornaré mai més ni recomanaré a ningú que hi vagi».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Peter, fa mes de 5 anys

¿Dónde está el restaurante? Es para ir a comer todos los días de mi vida, yo y todas las generaciones venideras que haya después de mí. ¡Me estáis diciendo que han envíado a la mierda a una catalanista! Camarero, sirveme doble champán, para celebrarlo.

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente