Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana al Consell que retiri l'actual projecte d'acessos del Coll d'en Rabassa

20873

El grup ecologista GOB ha demanat aquest dilluns al Consell que retiri l'actual projecte d'accessos del Coll d'en Rabassa, que considera que «ni s'hauria d'haver aprovat inicialment per part dels partits del Pacte». Així ho ha explicat el GOB aquest dilluns, qui ha assenyalat, que a més, s'han presentat al·legacions al projecte constructiu. 

El GOB ha recordat que va demanar dues vegades al Consell retirar aquest projecte per trobar «una solució equilibrada i molt menys impactant i costosa per a l'enllaç del Coll d'en Rabassa». Segons ha indicat l'entitat, el projecte proposat té com a principal objectiu separar els dos tipus de tràfics, però té «alternatives que no han volgut ser considerades». En particular, el GOB s'ha referit a una proposta presentada pel departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma «que podria resoldre la connexió de les trames urbanes locals i les vies ràpides».

No obstant això, segons el GOB el Consell «ha obviat aquesta proposta de l'Ajuntament i com s'ha fet històricament, continua planificant les carreteres que acabaran condicionant l'urbanisme de la ciutat, sense considerar la necessària integració d'ambdues visions».

D'altra banda, el GOB també ha presentat al·legacions perquè el projecte presentat preveu que tota l'aigua que es reculli al llarg de l'autovia es faci mitjançant una canalització fins al Torrent Gros, «per abocar tota l'aigua contaminada pels residus de l'autovia en un únic lloc prop de la platja de Ciutat Jardí». Segons l'entitat, «això va contra els principis de sostenibilitat que actualment recomanen utilitzar sistemes de drenatge sostenible d'infiltració al terreny, evitant haver de fer grans infraestructures innecessàries per al desguàs de pluvials».

Igualment, el GOB sosté que «l'impacte visual i paisatgístic que tendria la proposta del Consell és desmesurat». «La sobreelevació del terreny de la rasant de l'autovia en gairebé un quilòmetre i fins a nou metres en part del recorregut, és desproporcionada i totalment innecessària», ha denunciat l'entitat ecologista.

Per això, el grup veu «imprescindible» un nou estudi d'impacte ambiental per part de la Comissió de Medi ambient de les Balears, a causa que es tracta d'una modificació substancial del projecte presentat anteriorment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.