Setmanari d'informació local - 138 anys

Estudiants surten al carrer per rebutjar «la justícia patriarcal i la sentència de La Manada»

20767

Prop de 600 estudiants han protagonitzat aquest dijous una protesta pels carrers de Palma contra la sentència de La Manada que ha conclòs enfront de la seu de la Delegació del Govern espanyol. La manifestació ha estat convocada pel Sindicat d'Estudiants i 'Lliures i combatives'.

Els estudiants han partit de la plaça de l'Institut Balear fins al carrer Constitució, on han cantat lemes com 'No és no i la resta és violació', 'Jo sí que et crec' o 'Aquesta Justícia és una merda' i s'ha llegit un manifest.

Segons ha indicat la portaveu del comitè, la protesta s'ha dirigit principalment contra la sentència de La Manada, però també ha estat per criticar altres decisions judicials recents sobre abusos i agressions sexuals les condemnes de les quals «són rebaixades perquè el violador anava borratxo o la víctima estava adormida».

En el manifest, han titllat «d'increïble i repugnant que es pot violar en grup, gravar-ho, difondre-ho, torturar físicament i psicològicament a una dona, sense que es castigui aquest delicte com si no hagués passat res». A més, han acusat al Govern espanyol «d'hipòcrita» perquè consideren que «no fa més que aplicar mesures contra les dones», especialment les treballadores. 

La manifestació en contra de la sentència dels violadors coneguts com La Manada, ha estat convocada per sindicats d'estudiants i moviments feministes d'arreu dels Països Catalans, i també a diferents indrets d'Espanya. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.