Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell insta el Govern espanyol a aturar la reactivació de les prospeccions

20761

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel PSIB-PSOE, MÉS i Podem en la qual s'insta el Govern espanyol a aturar la reactivació de les prospeccions en aigües de les Balears, arran del projecte MedSalt-2.

Segons el comunicat, la proposta també insta el Govern espanyol a escoltar el clam social i polític de les Balears i aprovar una llei que declari la Mediterrània zona lliure de prospeccions.

A més, se sol·licita que es posi en marxa una moratòria d'efectes immediats a la presentació de projectes que incloguin sondejos acústics amb canons d'aire comprimit i prospeccions d'hidrocarburs. En aquest sentit, els del PSIB han iniciat una ofensiva institucional per tractar de paralitzar les prospeccions en aigües de les Balears.

En concret, Servera ha defensat que al Congrés «s'han presentat una bateria de qüestions perquè el Ministeri d'Exteriors expliqui tots els detalls del projecte MedSalt-2, així com l'expedient jurídic»; al Senat «s'ha presentat una moció per paralitzar la reactivació dels sondejos i per declarar la Mediterrània zona lliure de prospeccions»; i, finalment, al Parlament, totes les forces polítiques «s'han bolcat a presentar la Llei contra les prospeccions perquè pugui ser aprovada per unanimitat i tramitada al Congrés, després que la primera fos vetada per PP i Ciudadanos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.