Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell defensa la seva gestió de la Serra de Tramuntana després del toc d'atenció de l'Icomos

20263

El Consell de Mallorca ha remès una carta a la presidenta del Comitè Nacional Espanyol d'Icomos, Begoña Bernal, explicant les diferents actuacions que s’estan duent a terme des del Consorci Serra de Tramuntana per tal de preservar el patrimoni mundial. «D’aquesta manera, es vol donar a aquest organisme informació de primera mà i evitar malentesos derivats d’informacions esbiaixades de persones externes al Consorci i que no coneixen amb detall tota la feina duita a terme». A l’escrit també es convida als membres del Comitè Nacional Espanyol de Icomos a visitar la Serra i a participar en la sessió anual amb entitats, associacions i persones que tendrà lloc el proper mes de maig a Raixa.

Això s'ha fet després que la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial de la Unesco rebés un primer toc d'atenció per l'abandó de les terres, la manca d'un pla de gestió efectiu i la saturació de visitants. L'avís l'ha llançat ni més ni menys que l'Icomos, un organisme internacional de consulta vinculat precisament a la Unesco. L'Icomos analitza amb lupa els llocs declarats Patrimoni de la Humanitat. Els seus informes poden conduir a la Unesco a retirar la categoria de Patrimoni Mundial a un determinat lloc, en aquest cas la Serra de Tramuntana.

El Consell de Mallorca ha volgut defensar la seva gestió amb l'explicació de les subvencions per a la recuperació del paisatge agrícola i elements etnològics i patrimonials per valor de 3,1 milions d’euros, «que han beneficiat a més de 200 particulars, entitats sense ànim de lucre i ajuntaments. Això ha permès dur a terme 225 actuacions».

Per altra banda, també han explicat que s’ha iniciat el procés d’elaboració d’un reglament per a «l’ús de la marca Serra de Tramuntana-Patrimoni Mundial per als productes agroalimentaris por potenciar-los i donar un valor afegit. A més s’ha posat en marxa el Consell de Participació, s’ha constituït la Mesa de batles i batlesses dels municipis de la Serra i el Consell Ciutadà».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.