Setmanari d'informació local - 138 anys

El 100% dels casos de 'Xylella' detectats fins al mes de març ja s'han eliminat

19981
Els 627 positius de 'Xylella fastidiosa' confirmats en plantes i arbres de les Illes Balears el mes de març ja s'han eliminat completament. | dBalears/Arxiu

Els 627 positius de Xylella fastidiosa confirmats en plantes i arbres de les Illes Balears el mes de març ja s'han eliminat completament. Segons ha explicat el Govern, el darrer balanç d'aquesta mesura de contenció del bacteri s'ha presentat al quart Consell Agrari Interinsular de la legislatura.

Aquesta mesura, tal com ha explicat el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, dóna cobertura per a «seguir aplicant la resta de mesures de contenció que s'han aprovat per la Unió Europea, que ha mostrat la confiança cap a l'administració balear, com l'autorització de replantacions». Ara, segons ha remarcat el conseller Vidal, «es tracta de seguir desenvolupant mesures de suport al sector agrari i de generar coneixement sobre el bacteri».

El projecte de decret pel qual es declara d'utilitat pública la lluita contra la plaga de la Xylella fastidiosa, que recollirà les diferents resolucions amb les mesures de contenció aprovades fins ara, va finalitzar al febrer la fase de consultes prèvies i sortirà aviat a exposició pública, segons ha avançat Vidal. El conseller ha demanat la participació del sector i ha destacat la importància de «les aportacions en la redacció de la legislació, com ha estat el cas en la nova Llei agrària de les Illes Balears, que redacta actualment la conselleria».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.