Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell d'Estudiants de la UIB mostra «desconcert» per la resolució de l'expedient al degà que va retirar l'estelada

19979

El Consell d'Estudiants (CdE) de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha mostrat «desconcert» després del tancament de l'expedient al degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Miquel Deyá, qui el 22 de setembre de 2017 va retirar una estelada del claustre de l'edifici Ramon Llull.

Segons han exposat en un comunicat aquest divendres, el que va passar el 22 de setembre «va sorprendre i va impactar substancialment la comunitat universitària», així com el tancament de l'expedient informatiu. Si bé, han manifestat respectar les resolucions, «independentment de l'opinió personal».

A més, han explicat: «Quan es produeixen fets que vulneren clarament els drets bàsics dels alumnes com el de la llibertat d'expressió, de pensament i de reunió, és comprensible que es generin debats». En aquest sentit, han sostengut que la tolerància i el respecte a la diversitat d'opinions «són pilars bàsics de la convivència i la democràcia que s'han de mantenir sempre, també a la UIB».

Respecte a l'expedient, han exposat que els estudiants es queixen que el procediment es va obrir tard i que s'ha instruït i resolt «de manera poc dinàmica pel que fa al temps». Així mateix, pel que fa a la resolució, «es respira preocupació i decepció envers un dictamen lax respecte de fets molt greus d'incompliment de lleis, normatives i reglaments a escala estatal i pròpies de la CAIB i la UIB per part d'un degà», han dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.