Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell demanarà al Govern espanyol la creació del cos de policia autonòmica

19929

El Ple del Consell ha aprovat aquest dijous instar al Govern espanyol a complir l'article 33 de l'Estatut que fa referència a la creació i organització d'un cos de policia propi.

La iniciativa ha estat proposada pel PI que veu «necessària» una major coordinació entre els cossos de seguretat de l'Estat espanyol i les policies locals, la qual cosa «podria suposar un avanç cap a un model policial propi amb actuacions conjuntes i adreça compartida i coordinada».

La moció ha estat aprovada amb els vots dels partits de l'equip de govern (Podem, MÉS per Mallorca i PSIB, que l'ha transaccionat) i ha comptat amb els vots en contra de Ciudadanos i PP.

En aquesta moció també s'insta al Govern espanyol a modificar la Llei de sostenibilitat de l'administració local, que està fent impossible als municipis dotar adequadament les plantilles de policies locals.

Policia autonòmica
Segons la Disposició Addicional Segona de la Llei 11/2017, que modifica la Llei de coordinació de les policies locals de les Balears, està previst que l'Institut de Seguretat Pública de les Balears realitzi, en el termini màxim d'un any, els estudis i actuacions necessaris per proposar el model d'un cos de policia autonòmica de les Balears.

Així, es recull que aquesta policia autonòmica ha d'ajustar-se als principis d'idiosincràsia, identitat i servei a la ciutadania, amb especial consideració a la pluriinsularitat i que respongui als criteris de proximitat, respecte a la diversitat i servei a una societat oberta i plural.

En concret, l'article 33 de l'Estatut recull que correspon a la Comunitat el comandament de la policia de les Balears que durà a terme les seves funcions sota la directa dependència de les institucions de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.