Setmanari d'informació local - 138 anys

Podemos dóna per començada la seva «etapa d'expansió i arrelament» en els municipis de les Balears

19879

El període d'inscripció en el cens de militants i cercles actius de Podemos a les Balears ha acabat, fet pel qual des del partit donen per començada la seva «etapa d'expansió i arrelament per crear estructures fortes» en els diferents municipis de les Illes.

Segons han recordat, es tracta d'un procés que finalitzarà amb primàries obertes per triar els òrgans i les secretaries municipals de cara al 2019. D'aquesta forma, expliquen, se segueix el full de ruta plantejat en l'assemblea de Vistalegre II.

Així, han explicat que aquesta nova estructura vincula la Secretaria General Municipal amb el Cercle, amb el que es genera un nou òrgan anomenat Espai Municipal Unificat (EMU), obert a la ciutadania. Per a la formació, aquesta fase de generació d'EMUs és de «vital importància» per a la seva organització a les Illes, ja que aquests òrgans decidiran les polítiques que impulsarà cada municipi.

En els pròxims dies, la Secretaria d'organització remetrà les sol·licituds d'obertura d'urnes de cada municipi a la direcció estatal, i el dia 19 d'abril es coneixerà quins inicien aquest procés. Les campanyes començaran el pròxim 1 de juny i aniran fins al 18 de juny i, d'altra banda, les votacions es realitzaran entre el dia 11 i 18 de juny del mateix mes, proclamant-se els resultats el dia 21.

De moment, a les Illes, els municipis on es podrien iniciar els processos serien, Calvià, Manacor, Ciutadella, Eivissa (Vila), Sóller, Pollença, Son Servera, Bunyola, Binissalem, Lloseta, Santa Maria, Sant Antoni, Sant Josep de sa Talaia o Santa Eulària del Riu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.