Setmanari d'informació local - 138 anys

S’inicia una recollida de firmes contra la censura d’una cançó de Txarango a un centre de Palma

19317

Després que la direcció del CIDE Cooperativa d’Ensenyament de Palma s’hagi vist obligada a retirar la cançó del grup català Txarango del Festival de Primavera anual del centre educatiu, un grup de pares del col·legi han iniciat un recull de firmes per la plataforma Change.org.

Motius de la recollida

Un grapat de queixes de famílies i alumnes per una suposada problemàtica política ha provocat que el col·legi del CIDE hagi  retirat la cançó ‘Agafant l’horitzó’ del grup Txarango  del Festival de Primavera que organitza anualment el centre. Segons alguns, «és un himne independentista, ja que va ser usada com a himne independentista per la CUP». A part de la cançó escollida, els colors del Festival també han estat un problema. A això, la direcció del centre ha escrit una carta on es demana analitzar la cançó fora del prisma polític i justifica la seva tria «perquè es va considerar molt adient a l’espectacle que es volia presentar: un missatge vitalista, d’unió, de coratge i de futur, representat pels nostres alumnes».

Recollida a change.org

Un grup de pares del centre del CIDE han iniciat una recollida de firmes per tal de donar suport al centre «i mostrar el nostre desacord que, mitjançant amenaces i no diàleg, un sector de pares hagin aconseguit que no se celebri l’actuació final». «Estam molt disgustats amb la situació que s’ha creat, afectant els nostres fills» asseguren. A més, han decidit fer aquell recull «tot i saber que la cançó ha estat utilitzada per la CUP en els seus actes» però que «si s’escolta la lletra no té connotació política, ja que xerra de valors positius».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.