Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets: «Estam lluitant davant un Estat que és verí i l'únic antídot és MÉS»

18955
Guillem Balboa i Bel Busquets lideraran la nova etapa del projecte ecosobiranista. | MÉS per Mallorca

La militància de ecosobiranista ha fet sentir aquest dissabte la seva veu a la III Assemblea General de MÉS per Mallorca, on han participat més de 300 persones, de les quals 272 han exercit el seu dret a vot. Així, militants i simpatitzants han escollit la nova Executiva de la formació ecosobiranista.

Així, la candidatura conjunta de Bel Busquets, Guillem Balboa, Lluís Apesteguia, Joana Aina Campomar, Biel Frontera i Alice Weber ha quedat ratificada amb 184 vots. Pel que fa a les candidatures individuals, a l'àrea de Comunicació han estat escollits Miquel Gallardo i Joan Groizard; a la d'Organització i Finances Antonina Ferrà, Joan Font, Maria Ramon i Carles Gonyalons i a l'àrea d'Acció Política, Ruth Mateu i Catalina Trobat.

D'altra banda, els quatre membres 'nats' que formaran part de l'Executiva en representació a les institucions, són Fina Santiago com a representant del Govern, David Abril com a representant del Parlament, Miquel Ensenyat del Consell i Antoni Noguera de l'Ajuntament de Palma. A les votacions d'aquest dissabte horabaixa també s'ha escollit la Comissió de Garanties, que queda composta per Joan Colom, Pere Quetglas, Dolors Fortesa, Coloma Ferrer i Jeroni Arbona.

Guanyar el futur

En el seu primer discurs com a portaveu i coordinador, Guillem Balboa ha assegurat que la formació ha quedat reforçada després de l'assemblea. Balboa també ha remarcat que la formació política ha d'aprendre del moviment feminista i dels seus valors: «si som feministes, desbordarem i, com diu el lema de la nostra assemblea 'Guanyam el futur'».

Bel Busquets continua com a portaveu i coordinadora de la formació ecosobiranista. En el seu discurs, Busquets ha recordat que «som un partit que no ens conformam amb el mínim sinó que volem l'impossible» i ha subratllat que, per poder seguir impulsant polítiques de canvi i compromeses, és necessari un millor finançament i cal seguir reivindicant-lo davant el govern espanyol. «Estam lluitant davant un Estat que és verí, i contra aquest verí l'únic antídot és MÉS per Mallorca, un projecte que va més enllà de legislatures i que mira al futur», ha afegit.

Formació sobiranista i horitzontal

Els portaveus ecosobiranistes han volgut agrair a la militància i simpatitzants que han participat en els debats dels diferents documents i ponències, claus per al futur de la formació. Tal com han assegurat des de la formació, «els debats que s'han dut a terme durant aquests dos dies no han fet més que enriquir el projecte i deixar palès que el partit es consolida com una força més assembleària, sobiranista, participativa i cada vegada més horitzontal».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.