Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Orquestra Simfònica més compromesa visita cinc centres sociosanitaris

18939
Músics de l'Orquestra Simfònica han visitat i oferit una sèrie d'activitats musicals a les unitats de Pediatria i Neonatologia de l'Hospital Son Llàtzer. | CAIB

L'Orquestra Simfònica Illes Balears ja ha començat a fer realitat el seu projecte social a través de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa". Músics de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) han visitat i oferit una sèrie d'activitats musicals a les unitats de Pediatria i Neonatologia de l'Hospital Son Llàtzer.

Tal com ha explicat el Govern, es tracta «d'obres amb ritme i alegria han omplit de música l'hospital on els infants han pogut gaudir, escoltar, cantar i aprendre en unes sessions en què el principal objectiu és: apropar la música de l'Orquestra a espais sociosanitaris, acostar-se a la ciutadania i, el més important, afavorir el benestar dels pacients per millorar el medi ambient hospitalari i contribuir a la humanització en l'atenció sanitària».

Aquesta, però, no és la primera activitat de l'Àrea Social de l'Orquestra Simfònica aquesta temporada. Persones de l'Associació Balear d'Esclerosis Múltiple (8 persones); l'Associació Balear de lesió Medular Baleares (2 persones) i del centre La Nostra Veu (31 persones) han assistit a concerts i assajos de la Simfònica. A més, cal destacar el concert que han ofert músics de l'Orquestra per a 100 persones de l'Associació que de Paràlisis Cerebral de Balears (ASPACE).

Llenguatge universal

Vicente Galaso, psicòleg i partícip d'aquest projecte, afirma que la música «és un llenguatge universal amb un gran poder evocador emocional, i que no entén de capacitats, tots la sentim. Les persones amb diversitat funcional poden tenir alterada alguna funció (motora, sensorial, cognitiva) que no li limita en absolut el seu accés a la música i a la cultura». «És una qüestió de treballar per facilitar l'accessibilitat d'una cultura per a tothom», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.