Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient clausura i precinta tots els pous il·legals detectats pels Agents

18923

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha informat aquest divendres que tots els pous il·legals en camps de golf detectats pels Agents de Medi ambient (AMA) han estat clausurats i precintats «per evitar l'impacte que s'estava generant».

En resposta a una pregunta dels mitjans durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Vidal ha anunciat que s'ha imposat una sanció de 150.000 euros a un camp de golf a Andratx per un cas d'aquest tipus. El conseller ha insistit que totes les denúncies s'estan tramitant però que en tot cas els afectats tenen dret a la defensa pel que poden presentar al·legacions.

A més, ha assenyalat que s'han adoptat mesures cautelars com la instal·lació de comptadors i seguiment «per evitar que els camps facin ús fraudulent d'un recurs tan escàs i valuós». Igualment, el conseller ha explicat que els agents de medi ambient han rebut una instrucció nova amb la qual poden acudir directament a Fiscalia si consideren que hi ha hagut delicte. D'aquesta manera, s'han tramitat sis expedients directament a Fiscalia, però cap d'ells vinculat a un camp de golf, segons Vidal.

El conseller ha recordat la campanya iniciada el 2016 per evitar usos fraudulents de l'aigua, que en un moment de sequera és «encara més greu». Vidal ha valorat el «bon treball dels agents de medi ambient» i ha demanat «respecte absolut» a la seva investigació. «No admetem cap obstaculització ni pressió sobre els nostres funcionaris», ha declarat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.