Setmanari d'informació local - 138 anys

Arran: «És una mostra més de la deriva repressiva de l'Estat espanyol»

18917

Els membres d'Arran que han declarat aquest divendres per la protesta contra la massificació turística en el Port de Palma han negat que en la concentració es duguessin a terme «danys, hi hagués violència» o que es produís «cap tipus d'enfrontament».

Davant els mitjans de comunicació, ho ha explicat així el seu advocat Josep de Luis, que també ha detallat que dels 12 identificats «només tres eren a l'acte» i que «un d'ells no estava participant com a manifestant; estava cobrint-ho per a un mitjà de comunicació digital». Sobre si la causa s'arxivarà, De Luis ha dit que és difícil fer aquest tipus de previsions, però que «veient com està instruït l'atestat no entenen com s'ha tramitat res». «No entenem molt què feim aquí», ha ressaltat.

Així, ha explicat que «de moment la Fiscalia no ha aparegut i que l'única cosa que hi ha és un atestat policial instruït d'ofici». Respecte als afectats, un ha ratificat la seva declaració davant la Policia però ha renunciat a totes les accions civils i penals i un altre ha dit que «en essència no va passar gairebé res», segons ha explicat.

Pel seu costat, Àngels Margenats, una de les investigades, ha explicat que valent-se de la seva «llibertat d'expressió» realitzaren una campanya contra el model de turisme actual. Així mateix, l'exportaveu d'Arran, Pau Oliver, ha explicat que ell no va estar present a l'acte i ha considerat que la investigació «és una mostra més de la deriva repressiva que hi ha arreu de l'Estat espanyol». La jutge els imputa de presumptes delictes de desordre públic, danys i amenaces. Les declaracions continuaran el 12 i 15 de març.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.