Setmanari d'informació local - 138 anys

Fan una crida als homes a «sumar i col·laborar» amb la vaga feminista del 8M

18839

Davant la qüestió freqüent sobre què poden fer els homes que vulguin sumar-se el proper dia 8 de març que està convocada a nivell internacional la vaga feminista, Homes Transitant i el Grup d'Homes Randa han difós un comunicat en què recullen algunes propostes:

Els homes que ens qüestionam activament el que suposa la masculinitat en el nostre entorn, donam suport a la Vaga Feminista del proper 8 de març de 2018. A més, proposam als homes que col·laborin i participin de les diverses reivindicacions. 'És una gran oportunitat perquè els homes ens impliquem. I no només abans i durant el 8 de març, sinó durant tot l'any'.

La vaga es produirà en tots els sectors i a diferents nivells: cures, consum, laboral i estudiantil. I el seu objectiu principal és demostrar al món, als governs i a la societat que les dones són imprescindibles perquè el món funcioni.

 Crida als homes, sobretot en la Vaga de Cures

Des de la nostra lluita i recerca estam convençuts que cal visibilitzar i valorar la importància que tenen les feines i responsabilitats domèstiques, així com les de les Cures; històricament i socialment assignades des del patriarcat a les dones aprofitant-se així de les seves energies i temps.

 És una oportunitat històrica perquè els homes també reivindiquem l'inici de la fi de les desigualtats i el nostre dret a ser responsables, afectius, sensibles i Curosos; mostrant el nostre suport a múltiples mesures que facilitin la diversitat i la igualtat real i efectiva entre homes i dones.

 Per tot això, ens sumam a una sèrie de mesures que els homes podem dur a terme, tant el 8 de març com la resta de l'any:

- Si ets pare, encarrega't de les teves filles i fills.

- Si ets amic, ofereix-te de mainader.

- Si ets company de feina, facilita que les teves companyes vagin a la vaga.

- Si ets empresari, no descomptis el dia, ni prenguis represàlies.

- Si ets estudiant, dóna suport a les teves companyes: les pots acompanyar en la vaga o facilitar els apunts 

- Si ets professor, no passis llista. Recorda: és una falta justificada i urgent; les alumnes que no són a l'aula són al carrer reivindicant: ‘Si nosaltres parem, s'atura el món’.

- Si en la teva família hi ha una persona dependent i és una dona qui en té cura, demà és un bon dia perquè comencis a fer-ho tu (i no et limitis al proper 8 de març), l'any té 365 dies i qui necessita cures les requereix tots i cada un d'ells.

- Si vius amb una dona, assumeix les tasques domèstiques i reparteix-les equitativament tot l’any.

- Si tens una relació afectiva amb una dona, facilita que ella pugui participar en la vaga i en les

- Si fas feina a un mitjà de comunicació, difon la convocatòria de vaga i totes les accions que s'organitzen.

- Si ets un home que lluites per la igualtat, difon l'esdeveniment entre els teus coneguts i fes difusió a les xarxes

- Si vas a una manifestació o concentració perquè elles no necessiten que facis les tasques anteriors: escolta, no et posis davant, no donis ordres ni lideris les activitats, simplement

Si t'indignen, et fan enfadar i no acceptes les injustícies, les violències i assassinats masclistes, la bretxa salarial, les agressions sexuals, l'homotransfòbia, el tràfic de persones per a l'explotació sexual, els mandats masculins que continuen perpetuant en la divisió de rols i estereotips i tantes i tantes desigualtats, és una gran oportunitat per a posicionar-se de forma vertadera en positiu, amb l'acompanyament i el suport a la Vaga Feminista i fent-se responsable de les Cures.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.