Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura conforma un mapa de teatres municipals de Palma

18089

Tres espais escènics municipals amb una programació variada, estable, prevista amb antelació, que segueixi la concepció de temporada i amb preus econòmics perquè sigui accessible a la ciutadania. L’Àrea de Cultura,Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha conformat un mapa de teatres que complementa l’oferta de Ciutat i que es centren en aquests eixos amb l’objectiu de fer nous públics i fidelitzar-los. Tota la programació s’editarà en un fulletó que es publicarà de forma trimestral.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, i la directora general de Cultura, Marta Ferré, han presentat les línies de la nova programació, que permetrà que cada cap de setmana hi hagi activitat als espais escènics municipals.

Escena
Per a elaborar el mapa de teatres s’han establert i s’han tengut en compte altres espais escènics de Palma. D’aquests contactes, ha sorgit la necessitat de programar de forma estable obres locals, ja siguin de Palma, Mallorca o les Balears. D’aquesta manera, cada mes se’n representarà com a mínim una que s’escenificarà divendres, dissabte i diumenge. 

Música clàssica
Una altra de les necessitats que s’ha detectat és la d’oferir una programació estable de música clàssica. Per això, un dissabte a les 18.30 hores de cada mes s’ofereix un concert de música clàssica. El gener es va encetar un cicle de Música Clàssica Contemporània amb José Manuel Losada i Andreu Riera. El 17 de febrer serà el torn del pianista Paul Badura i l’Acadèmia 1830 i el 10 de març, del Quartet Studium Aureum.

La música clàssica no serà l’única que soni als teatres municipals, també ho faran el pop, el rock i la música d’autor, entre d’altres, que també seran d’autors locals. Així, cada mes hi haurà entre tres i quatre concerts d’estils diferents perquè tothom trobi qualque actuació que li interessi.

Es mantenen les iniciatives que promou la regidoria, com el Teatre de Barra o el Torneig de Dramatúrgia, i la programació pròpia consolidada com TotiMolt, Palma de primavera, Palmadansa o Palma Folk. També les col·laboracions i la cessió d’espais per a entitats i col·lectius.

Descomptes
Una altra de les línies que s’ha potenciat és la de dur a terme una política de preus assequible. S’estableixen dos preus bàsics: 10 euros entrada anticipada i 12 euros en taquilla. L’excepció és el cicle TotiMolt, que manté els seus preus especials per a famílies. A més, s’enceta una línia de descomptes del 20 per cent per a una sèrie de col·lectius. Són els següents:
• Joves fins a 18 anys.
• Carnet Jove.
• Majors de 65 anys.
• Estudiants d’educació mitja i superior. S’inclouen els del Conservatori Superior i el de l’ESADIB.
• Membres de les associacions d’Actors i actrius, Dramaturgs i Gestors Culturals.
• Membres de famílies nombroses.
• Demandants de feina.
• Discapacitats de més del 33 per cent.
• Les persones que tenguin el carnet de biblioteques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.