Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament constitueix dimecres una ponència per eliminar l'aforament dels diputats i càrrecs del Govern

18061
El Parlament constitueix dimecres una ponència per eliminar l'aforament dels diputats i càrrecs del Govern. | dBalears/Arxiu

El pròxim dimecres dia 14 es constituirà una ponència per a la reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears. L'objectiu és eliminar del text l'aforament dels diputats balears. Tot plegat, a proposta de MÉS per Menorca, qui va aconseguir que s'aprovàs una Proposició no de llei (PNL) el mes de setembre que ho demanava.

Tal com ha explicat la formació ecosobiranista, la proposta de resolució de la PNL aprovada diu: «el Parlament de les Illes Balears acorda crear una ponència per tal d'estudiar i proposar un text de modificació de l'Estatut d'Autonomia, d'acord amb el que preveu l'article 139 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, que suprimeixi el règim d'aforament dels diputats i membres del Govern de les Illes Balears, i que afecta als articles 44.1., 56.7. i 57.5. de la Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears».

Eliminar l'aforament

L'aforament –que no s'ha de confondre amb la immunitat- és una situació jurídica segons la qual «determinades persones pel càrrec que ocupen o per la funció que exerceixen no són jutjades pels tribunals de primera instància sinó pels tribunals superiors, com el Tribunal Suprem, o pels Tribunals Superiors de Justícia de les Comunitats Autònomes». En aquest sentit, MÉS per Menorca presentarà a la ponència una Proposta de llei amb els canvis necessaris que s'han de fer a l'Estatut per agilitzar l'eliminació de l'aforament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.