Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort recupera els Premis Rosa Bueno

18049
Enguany l'Ajuntament recupera els Premis Rosa Bueno. | Ajuntament de Palma

El batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade i el president de la Federació de Veïns, Joan Forteza han explicat aquest dissabte a la sala de plens que enguany l'Ajuntament recupera els Premis Rosa Bueno. L'acte ha comptat amb la presència del vidu de Rosa Bueno, Joan Bruet i d'amics i col·laboradors de la líder veïnal.

Frade ha destacat la «il·lusió» que fa recuperar aquests premis i fer-ho a més de qui «fou un dels puntals del lideratge veïnal i associatiu». «Les entitats veïnals mereixeu aquest reconeixement», ha dit.

La regidora, en aquest sentit, ha assegurat que «volem celebrar la carrera i la trajectòria d'aquestes petites formiguetes que treballen pel seu col·lectiu, per al seu territori, per la seva població i que a vegades no tenen el seu reconeixement». «Sabem que aquests premis poden ajudar a donar-vos ales i enfortir el teixit associatiu que necessitar créixer i que moltes vegades no es visualitza com toca», ha afegit.

Noguera, per la seva banda, ha recordat a la figura de Rosa Bueno al ple de l'Ajuntament de Palma. «Som a la sala de plens on tantes vegades na Rosa va reivindicar una ciutat millor. La política a la ciutat no només la fan els partits i na Rosa Bueno és un exemple de com el moviment veïnal fa una ciutat millor». Noguera ha destacat la imatge de resistència, de lluita i de democràtica que simbolitza Rosa Bueno.

Tal com ha informat Cort, els Premis Rosa Bueno a projectes i intervencions ciutadanes per al foment de la participació ciutadana volen reconèixer, valorar i donar suport a iniciatives participatives impulsades des d'entitats i col·lectius que ajuden a crear i reforçar la participació ciutadana de qualitat, organitzada i compromesa als barris amb una atenció especial als joves i als sectors més vulnerables.

Així, les entitats, col·lectius o persones físiques que vulguin presentar-se a les candidatures poden consultar les bases a la web municipal www.palma.cat i presentar-se des d'aquest dissabte i fins el pròxim 26 de març a les Oficines d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament. Els premis es lliuraran el dissabte del Diumenge de l'Àngel.

Una lluitadora infatigable

La figura de Rosa Bueno (Villapalacios, Albacte 1945-Palma, 2009) forma part de la història del moviment veïnal i de les organitzacions ciutadanes sense ànim de lucre de la ciutat de Palma. El seu compromís personal s'ha convertit en un referent inqüestionable per haver potenciat la participació ciutadana als barris, en les organitzacions socials diverses, a grups d'activitats populars i a òrgans de participació institucionals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.