Setmanari d'informació local - 138 anys

El Centre Internacional de Fotografia Toni Catany comença a ser una realitat

18045
Imatge de valoració dels projectes per al futur centre Toni Catany. | CAIB

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports i la d'Hisenda i Administracions Públiques signen aquest dilluns que ve davant notari la compravenda de l'immoble ubicat al carrer del Convent, 33de Llucmajor, conegut com Sa Trinxa, amb la finalitat que sigui el tercer edifici, entre les cases dels fotògrafs llucmajorers Toni Catany i Tomàs Monserrat, necessari per a la construcció de la futura seu del centre Internacional de Fotografia Toni Catany.

Tal com ha informat aquest dissabte el Govern, el preu de l'adquisició és de 130.009 €, que es paguen amb els 4,3 milions d'euros que Fundatur va donar a l'Executiu per impulsar el centre.

El 2 de novembre de 2017 va tenir entrada a la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques l'ofici de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a efecte d'iniciar l'expedient de compravenda de l'immoble, una casa corral de setanta-cinc metres quadrats, i el 22 de gener de 2018 es va signar la Resolució d'inici de l'expedient. 

Futur centre artístic

Segons el Govern, «aquesta nova adquisició era necessària per construir el futur centre artístic, agrupant la casa natal de Catany i que va donar la Fundació Toni Catany al Govern de les Illes Balears, i l'habitatge confrontant de Tomàs Monserrat, cedida gratuïtament per part del Consell de Mallorca».

L'adquisició d'aquest tercer habitatge és amb caràcter de béns patrimonials, de domini públic, adscrit a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.