Setmanari d'informació local - 138 anys

Company comparteix amb Feijóo la reforma de la llei electoral per «deixar governar qui guanya»

18033

El president del PP de les Balears, Biel Company, ha donat suport a la proposta del president del PP de Galícia i de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, d'una reforma de la llei electoral «però no per cercar el benefici d'uns partits concrets, en referència als contactes iniciats per Ciudadanos (Cs) i Podemos», sinó per «deixar governar qui guanya» i donar «un plus» a les forces que obtenen més representació.

Així s'ha mostrat Company durant la trobada que ha mantingut amb el president del PP de Galícia, en un berenar de feina a Santiago de Compostel·la, en què s'han tractat diferents assumptes d'interès de la política espanyola i autonòmica.

Tots dos presidents regionals del PP han coincidit que qualsevol reforma de la llei electoral ha d'afrontar-se «des del rigor, sense presses i en la Comissió del Congrés corresponent».

Així mateix, Company ha compartit amb Feijóo la necessitat d'una reforma de la llei electoral perquè els partits que guanyen les eleccions siguin els que governin i evitar així el «tots contra el PP».

Company ha qualificat  Feijóo com a «referent del PP i de la política a Espanya, després d'haver guanyat per majoria absoluta les tres últimes eleccions autonòmiques a Galícia». Per això, ha posat el seu exemple i el del PP a Galícia com a model per recuperar les institucions a les Balears el 2019, «des del seny i centralitat».

Entre els assumptes tractats durant la trobada, que ha durat dues hores i mitjana, ha destacat el model educatiu. Així, Galícia i Balears són dues de les comunitats amb llengua pròpia oficial, a més del castellà.  En aquest sentit, Company ha posat com a exemple «el sistema plurilingüe» que s'aplica a l'ensenyament a Galícia, que ha definit com un «model on les dues llengües oficials conviuen de manera cordial, sense imposicions».

La reforma del sistema de finançament també ha estat un altre dels temes tractats pels dos líders autonòmics del PP. Tots dos han coincidit en la necessitat que el PSOE s'impliqui en la negociació i aprovació d'aquesta reforma «perquè perduri en el temps» i han expressat el seu optimisme sobre un acord malgrat els diferents interessos entres les comunitats i, especialment, la situació que es viu a Catalunya.

Finalment, han tractat la regulació del lloguer vacacional, «una realitat que s'està estenent per totes les comunitats i que a Galícia també ha estat objecte de regulació, amb menor contestació social i del sector que en el cas de les Illes», han conclòs des de la formació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.