Setmanari d'informació local - 138 anys

Aptur demana que la zonificació de Mallorca incrementi les places de lloguer vacacional

17975

Aptur-Balears ha manifestat aquest dijous que la zonificació plantejada a Mallorca ha d'incrementar el nombre de places previstes per al lloguer vacacional, «no amb l'objectiu d'augmentar el nombre de visitants, sinó amb l'objectiu de regularitzar l'oferta fins ara existent, i no perdre competitivitat respecte a altres destinacions turístiques».

Des de l'associació s'han manifestat així, després de destacar que la darrera Enquesta de Despesa Turística (Egatur) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) posa de manifest que els turistes que s'allotgen en habitatges de lloguer de vacances «fan una despesa superior (1.295 euros de despesa mitjana) que els qui pernocten en hotels (1.047 euros de despesa mitjana), un 23% més».

D'aquesta manera, han afirmat que això «confirmaria que el lloguer de vacances és la tipologia d'allotjament que genera més prosperitat».

Així, consideren que anar en contra d'aquesta tendència «pot perjudicar les Balears com a destinació turística i, per tant, demanen que les zonificacions i els plans d'intervenció d'àmbits turístics (PIAT) es facin d'acord amb les noves demandes dels viatgers, fent-les compatibles amb la sostenibilitat econòmica i mediambiental».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.