Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol insisteix que «no quedarà cap plaça per cobrir en sanitat per motius lingüístics»

17693

La secretària general del PSIB i presidenta del Govern, Francina Armengol, ha insistit aquest dimarts que, respecte al decret del català en el Servei de Salut (IbSalut), «no quedarà cap plaça per cobrir en sanitat per motius lingüístics».

En una roda de premsa, Armengol ha recordat que la pròpia Llei de Funció Pública, on es regula la qüestió lingüística, ja «parla d'excepcions clares» a l'àmbit sanitari. D'aquesta manera, ha recalcat que el seu Govern «ha recuperat  la majoria» dels «més de 1.000 professionals» sanitaris que es van acomiadar en l'anterior legislatura i que han convocat una macro oposició.

Pacte educatiu

En relació al pacte educatiu, la també presidenta del Govern ha asseverat que no comparteix la posició de Ciutadans (Cs), ja que manté una «posició centralista en tot» i ha reivindicat que la «competència en educació està a les Balears». Així, ha explicat que la seva pretensió és arribar a un pacte educatiu i ha fet èmfasi que el pacte educatiu a nivell de l'Executiu central es troba en una «via morta».

Lloguer turístic

D'altra banda, sobre el lloguer turístic, ha manifestat que és un tema «complex» i que la Conselleria de Turisme «està treballant» amb les plataformes en línia de pisos de lloguer. Així, ha recalcat que s'estan «posant multes i s'estan obrint expedients».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.