Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca homenatjarà l'escriptor i activista mallorquí, Josep Maria Llompart

17037

Les activitats programades per commemorar l'any Josep Maria Llompart s'han presentat aquest divendres i inclouen conferències, exposicions, rutes literàries i reedició de llibres de l'escriptor i activista mallorquí, en el 25è aniversari de la seva mort.

La presentació ha tengut lloc en el Parlament. A més, la UIB organitzarà unes jornades en relació amb el context cultural de Llompart. El Govern a través de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, participarà i organitzarà actes a través de les direccions generals de Cultura i Política Lingüística i de l'Institut d'Estudis Baleàrics. La Conselleria d'Educació i Universitat, per la seva banda, difondrà la figura de Llompart als centres educatius de les Balears mitjançant material didàctic.

Finalment, el Consell oferirà conferències, exposicions, rutes poètiques i proposarà la candidatura de fill il·lustre de Mallorca a Josep Maria Llompart, mentre que l'Ajuntament li donarà protagonisme en els Premis Ciutat de Palma i el Dia de Sant Jordi.

La presentació ha anat a càrrec de la consellera de Cultura, del Govern, Fanny Tur; el conseller de Presidència i Participació Ciutadana del Consell, Jesús Jurado; i el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, a més de la comissària de l'Any, Pilar Arnau, el cap de Departament de Filologia Catalana de la UIB, Jaume Guiscafré, i el president de l'OCB, Jaume Mateu.

També han assistit altres representants com el vicepresident de l'AELC, Pau Vadell, i la neboda de Josep Maria Llompart, Celia Riba. Els assistents han destacat «la voluntat, el compromís i deure reivindicar una figura tan compromesa amb la seva terra i els seus valors». La declaració de l'Any Llompart va ser conjunta entre les institucions esmentades i al costat d'entitats com l'Obra Cultural Balear (OCB) i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

La declaració institucional de l'any 2018 com a Any Josep Maria Llompart té l'objectiu de commemorar i reconèixer la figura i trajectòria de l'escriptor i activista mallorquí durant tot l'any. El programa complet d'activitats s'anirà fent públic a través d'un lloc web que s'habilitarà per a la celebració.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.