Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO: «El requisit de català no pot ser discriminatori entre les diferents categories de l'IB-Salut»

16981

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO manifesta el seu rebuig a la «discriminació que el personal de l'Ib-Salut està patint davant el requeriment del coneixement de la llengua catalana». «Des d'aquest sindicat consideram i així ho hem manifestat sempre, que el coneixement acreditat d'aquest requisit ha de tenir un tracte igualitari per a totes les categories professionals».

Des de CCOO es refereixen a la notícia apareguda a la premsa on s'explica que s'eximeix d'acreditar el català a 8 caps de servei. Un cop més, hem vist a la premsa com per a unes categories se'ls exigeix un nivell de coneixement i per a altres se'ls eximeix del requisit. «Des de la FSS CCOO continuarem demanant al Govern que aquesta discriminació ha d'eliminar-se de la legislació vigent en matèria de contractació». 

Així, han comunicat: «Si la legislació en vigor exigeix el català com a requisit per exercir funcions en tota l'Administració Pública, s'exigeixi per a tots i per a tots els càrrecs sense excepcions. Des d'aquest sindicat no toleram que s'anunciï l'exempció del requisit que apareix a la convocatòria sense que finalitzi el període de presentació de documentació per optar a la plaça tal com figura en l'apartat corresponent de la convocatòria publicada en el BOIB núm 2 del 4 de gener»:

 e) Acreditar el nivell de llengua catalana, d'acord amb la disposició transitòria quarta de la Llei 4/2016, de 6 d'abril, per a exercir les funcions de la plaça es requereix una qualificació, uns coneixements i unes habilitats directives especials, si el personal interessat no pot acreditar el nivell de coneixements de llengua catalana corresponent a la plaça a la qual s'opta, excepcionalment, d'acord amb el que estableix la llei 4/2016, en l'apartat 3 de la disposició transitòria segona, pot participar en aquesta convocatòria.

5.2 Les sol·licituds per participar en el procés selectiu s'han de presentar en el termini de vint (20) dies hàbils a comptar de l'endemà de la data de publicació d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en el Registre General del Servei de salut de les Illes Balears o bé per mitjà de qualsevol de les vies que estableix l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Per això, des de CCOO s'exigeix al Servei de Salut que compleixi «la legislació vigent amb rigor i que no discrimini cap candidat a un lloc de treball pel requisit d'acreditació del català».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.