Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell camina cap a la feminització de la institució

Segons el diagnòstic presentat, més de la meitat dels treballadors del Consell són homes

16901

El comitè d'Igualtat del Consell ha aprovat el Pla d'Igualtat, la qual cosa suposa una passa més de cara a la seva aprovació en el plenari. Aquest pla suposarà destinar més mitjans per a una aplicació real i efectiva de la igualtat entre dones i homes en la institució. Aquest pla pretén donar solucions al diagnòstic que aquest dimarts ha estat presentat pel vicepresident segon, Jesús Jurado, i que ha estat elaborat des d'una perspectiva transversal, integrant els diferents departaments i organismes autònoms, així com els diferents nivells de responsabilitat del personal del Consell.

«Es tracta d'un diagnòstic que ens ha permès crear un pla d'Igualtat que vol corregir aquestes desigualtats», ha remarcat. Per poder tenir una radiografia, el més realista possible sobre la corporació, s'ha desenvolupat una anàlisi per detectar les necessitats i prioritats amb les quals s'ha de treballar, així com la participació i consens per arribar a la proposta del pla definitiu, expliquen.

Per aquest motiu i abans de presentar el pla d'Igualtat en el ple, Jurado ha presentat l'anàlisi quantitativa i qualitatiu duit a terme i que ha condicionat el futur pla. Segons les xifres presentades hi ha un 63,7% d'homes i un 36,3% de dones en el Consell, que ocupen majoritàriament categories professionals del personal administratiu i tècnic, enfront de l'alta presència dels homes en els càrrecs de responsabilitat. En la distribució de les persones funcionàries de carrera, un 30% són dones.

Més dones a Presidència, economia i IMAS
A l'hora d'observar els diversos departaments, es troba que hi ha un equilibri en Cultura, més presència femenina en Presidència, Economia i l'IMAS i una presència masculina, en els departaments de Medi ambient, Territori i Desenvolupament Local.

Dins de l'IMAS, l'estudi demostra que s'inverteixen algunes xifres, amb un 78% de dones i un 22% d'homes amb una marcada segregació pels tipus de treballs relacionades amb els serveis socials. Respecte a la categoria professional, la segregació és «molt significativa», ja que els càrrecs de responsabilitat el percentatge d'homes dobla el de les dones, afirma l'estudi.

Obligatorietat legal 
Amb l'aplicació del pla d'Igualtat, el Consell complirà amb l'obligatorietat legal de les institucions públiques a fomentar la igualtat efectiva entre dones i homes. Segons Jurado, d'aquesta manera es consolidarà «el benestar sociolaboral de les persones treballadores del Consell amb la promoció de la igualtat en l'àmbit de l'ocupació pública, com a eix de govern i exemple de funcionament públic».

A més, s'inclourà un seguiment periòdic per garantir que existeixin els mitjans per a la seva aplicació real i efectiva, i una vegada s'aprovi el pla, serà el torn del Protocol contra l'assetjament sexual en l'àmbit laboral, ha explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.