Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi reclama que es rebaixi al 3 % el percentatge de vots per tenir representació

16885

El grup d’El Pi al Consell de Mallorca presentarà al ple de dijous una moció on reclama que es rebaixi del 5 % al 3 % el mínim de vots necessaris per poder obtenir representació institucional al Parlament i als Consells Insulars. La formació reclama al Consell de Mallorca que insti el Govern a modificar la llei electoral actual per tal de garantir la representativitat en una societat plural i democràtica.

El conseller d’El Pi Antoni Amengual ha afirmat: «S’ha d’acabar amb el bipartidisme i aconseguir una llei més justa. La modificació de l’apartat 4 de l’article 12 de la Llei 8/1986, de 26 de novembre, seria una passa cap endavant en benefici de la diversitat, reflexa de la nostra societat i recuperar un valor democràtic i plural, ja que es donaria veu a les minories presents a aquesta terra».

El conseller d’El Pi Antoni Amengual ha recordat que actualment «la majoria de comunitats autònomes com Catalunya, Aragó, Andalusia, Euskadi, València o Madrid entre altres tenen el sostre en el 3 % i ens hem d’equiparar a elles». Segons Amengual, «esperem que el Govern actuï en conseqüència i prioritzi a la ciutadania per damunt dels objectius partidistes de les formacions majoritàries».

La formació també ha presentat una altra moció on demana un pla d’actuació que reguli l’impacte que tendrà l’obertura del túnel de Sóller en el municipi i a la Serra de Tramuntana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.