Setmanari d'informació local - 138 anys

La residència per a persones majors de Son Martorell comptarà amb 120 places

16861

La construcció de la nova residència per a persones majors dependents de Son Martorell, que estarà situada a Ciutat Jardí, començarà a finals del 2018 i es preveu que entri en funcionament el maig del 2020. Aquest dilluns s'ha presentat el projecte guanyador del concurs d'idees arquitectòniques del futur geriàtric 'Llars', que disposarà de 120 places i tendrà un cost aproximat de construcció de 8,5 milions d'euros, que seran finançats per la Conselleria de Serveis Socials i el Consell.

Aquest projecte respon «a una voluntat política de servir a les persones», ha indicat la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui també ha destacat que és la primera residència de nova construcció a Palma en els darrers 20 anys. La cap de l'executiu ha fet aquestes declaracions durant la presentació del projecte al qual ha assistit acompanyada per la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; el president del Consell, Miquel Ensenyat, i el batle de Palma, Antoni Noguera.

Armengol ha ressaltat que «estam duent a terme un pla d'infraestructures molt ambiciós» que també ajudarà a aconseguir un canvi de model econòmic, ja que contribueix a crear «llocs de feina diferents, especialitzats en temes socials, que també ajuden a créixer de manera més social i sostenible».

Col·laboració institucional 
L'Ajuntament de Palma ha cedit el solar on es construirà la residència, un espai de 6.450 metres quadrats, situat al carrer de Xesc Forteza. El batle ha dit que «és un dia d'alegria» i ha destacat «la cooperació que tenen entre els institucionals» que fa possible el nou equipament.

Noguera ha destacat les «bones condicions» del solar, que està situat en un «barri preciós que combina les zones verdes amb l'edificació», ha dit. Per la seva banda, el Consell, es farà càrrec de la seva gestió quan estigui construïda. El president de la institució insular ha recordat que fa pocs mesos va presentar el projecte d'una altra residència a Marratxí, i ha apuntat que, d'aquí a final de legislatura, s'hauran aconseguit unes 380 places més de persones majors que era un dels «objectius marcats».

Projecte guanyador
El projecte arquitectònic que ha guanyat el concurs és obra de l'estudi madrileny Paredes Pedrosa Arquitectes. El seu disseny conjuga la necessitat d'assistència individualitzada i d'intimitat amb la necessitat de companyia i convivència.

Destaca la seva configuració en tres blocs units per patis i jardins oberts en forma d'O, que permeten l'entrada de molta llum natural. Cap habitació té vista directa a altres habitacions per afavorir la sensació de privadesa i cadascuna té una finestra amb vista als jardins.

Nous equipaments 
El Govern va anunciar aquest projecte el passat mes d'abril. Es tracta d'una residència que ja es va planificar durant la legislatura 2007-2011, però que l'anterior Govern «no va executar», tal com ha recordat la presidenta. Aquest nou projecte se suma a uns altres que ja s'estan tramitant, com la nova residència de Marratxí, que compta amb un projecte guanyador, i les residències de Maó i Formentera, per les quals ja s'han signat els protocols de col·laboració amb els ajuntaments respectius.

Amb la construcció de nous equipaments i l'ampliació de residències ja existents, el Govern treballa per suplir la falta de places en Balears per a persones majors en situació de dependència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.