Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «El Passeig Marítim es convertí en la primera autopista d’Espanya»

16859

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha anunciat aquest dilluns que l'Ajuntament s'ha marcat com a objectiu posar en marxa el projecte de reforma del Passeig Marítim en la pròxima temporada baixa, de manera que les obres puguin començar a partir d'aquest mateix any. Així, ha indicat Noguera als periodistes després de participar en la presentació del projecte de la nova residència per a persones majors dependents de Son Martorell, que estarà situada a Ciutat Jardí.

«La nostra idea seria que a partir de la pròxima temporada baixa puguin començar les obres. Aquest és el nostre objectiu i estam treballant amb l'Autoritat Portuària perquè això sigui possible», ha afirmat Noguera. Amb tot, el batle ha recalcat que el que és «meritori» és que «ja hi hagi un projecte i una idea» i ha apuntat que també s'han reunit amb el Col·legi d'Arquitectes per abordar aquesta proposta. «Ara es tracta de treballar perquè això sigui possible», ha insistit.

Noguera ha explicat que també té previst reunir-se amb diferents entitats; com a ARCA i Palma Segle XXI, entre altres, «amb la idea d'aconseguir el màxim consens de la ciutadania sobre el projecte». A més, ha recalcat que el «projecte bàsic ja està realitzat» i que ara falta per fer el «projecte executiu» i ha apuntat que dins d'aquesta fase estan «socialitzant el projecte amb la ciutadania».

Primer àmbit d'intervenció
Noguera ha apuntat que el Passeig Marítim es va convertir en «la primera autopista d'Espanya el 1978», amb sis carrils de circulació, i ha explicat que «hi ha un àmbit que volem que sigui la primera intervenció, que és el tram correspost entre el carrer Monsenyor Palmer i l'Auditori».

En aquest sentit, ha subratllat que l'objectiu principal és aconseguir que hi hagi «menys cotxes, més espai per als vianants, un bulevard verd i, sobretot, revalorar una de les parts de la ciutat que ara es troben en degradació». Sobre el finançament per poder dur-ho a terme, Noguera ha apuntat que «han de mirar aquest tema a través de l'Autoritat Portuària, perquè la competència és seva, i poder determinar de quina manera podem compartir aquesta qüestió».

Finalment, ha explicat que en el futur es plantegen que hi hagi «transport d'alta capacitat» per tot el Passeig Marítim, a fi de donar una resposta a la mobilitat de la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.