Setmanari d'informació local - 138 anys

Demanen un any de presó per tuits sobre Irene Villa, Miguel Ángel Blanco i ETA

16843

L'Audiència Nacional espanyola jutjarà aquest dimecres un tuiter per publicar en el seu compte «missatges de suport a la banda terrorista ETA i d'humiliació a víctimes com el regidor d'Ermua assassinat el 1997 Miguel Ángel Blanco o Irene Villa», fets pels quals el fiscal demana un any de presó i vuit d'inhabilitació.

L'escrit de conclusions provisionals del Ministeri Públic acusa José CV del delicte d'enaltiment del terrorisme «per exalçar l'activitat criminal dels membres de la banda amb missatges com «SOS ETA, A prendre pel cul i Gora ETA o falten trets al clatell», publicats tots ells entre els anys 2013 i 2016.

També l'acusa de denigrar la memòria de víctimes com Miguel Ángel Blanco amb qui fa broma: «Té un forat al clatell com els dofins». I també sobre Luis Carrero Blanco, mort en un atemptat amb cotxe-bomba el 20 de desembre de 1973, es refereix com el «primer astronauta».

L'acusat, que en el moment dels fets tenia 22 anys, publica fins a un total de quatre escrits sobre Irene Villa que als 12 anys va perdre les cames i tres dits de la mà per l'explosió d'una bomba. «Irene Villa ha sortit per potes, Irene Villa és ETA, Follar-se Irene Villa ha de ser la bomba o 1,2,3 pollet anglès, sense moure les mans ni els... Irene Villa enrere!». 

El fiscal es fa ressò de la «joventut» de l'acusat i que no té antecedents penals i recull que en la seva declaració judicial realitzada el 23 de gener de 2017 va reconèixer els fets, va demostrar penediment i va demanar perdó a les víctimes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.