Setmanari d'informació local - 138 anys

Els hospitals públics de Mallorca acullen el festival Ficae [Nòmada] 2017

15963

Els hospitals públics de Mallorca acolliran entre el 5 i el 15 de desembre el Festival Internacional de Curtmetratges i Art sobre Malalties (Ficae) [Nòmada] sota el títol 'La malaltia i les seves pèrdues: mirades cinematogràfiques'.

Segons ha explicat en un comunicat la Conselleria de Salut, el cinema és l'element vehicular per afavorir l'anàlisi a través de curtmetratges que seran projectats a l'Hospital Comarcal d'Inca, Hospital de Manacor, Hospital Son Llàtzer, Hospital Universitari Son Espases i a la Universitat de les Illes Balears. Després de la projecció es durà a terme un debat obert entre els professionals sanitaris, pacients i membres d'associacions de l'àmbit de la salut.

L'objectiu és fomentar la sensibilització i consciència social sobre la malaltia com a procés de vida i estimular la creació artística a través del llenguatge audiovisual.
Es tracta d'una iniciativa de la Universitat Politècnica de València i de l'Associació Vincles, organitzat a les Balears per Docme Films i Epsal, en col·laboració amb la Conselleria de Salut, el Col·legi Oficial d'Infermeria, i els museus Es Baluard i Fundació Pilar i Joan Miró.

La primera projecció de videoart es realitzarà aquest dimarts en el museu Es Baluard a les 19:00 h, presentat per la directora de Ficae Nòmada a les Balears i d’Epsal, Sonia Justo. Els curtmetratges es projectaran en el saló d'actes de cada hospital començant el dilluns 11 de desembre a l'Hospital Comarcal d'Inca, on es debatrà sobre 'La malaltia i la resistència: aprendre de les pèrdues'.
Dimarts 12 de desembre serà el torn de l'Hospital de Manacor amb 'La pèrdua de la identitat i de la biografia';  dimecres a l'Hospital Son Llàtzer amb 'La pèrdua de drets derivada de la malaltia';  dijous a Son Espases amb 'Afrontar la pèrdua'; i l'últim dia hi haurà dues sessions una a la UIB i l’altra a  la Fundació Pilar i Joan Miró.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.