Setmanari d'informació local - 138 anys

Aquests són els projectes que s'han signat per millorar la barriada de l'Arenal

15917

El vicepresident del Govern i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha signat aquest dilluns quatre convenis de col·laboració públic-privada per promoure actuacions de renovació a l'Arenal, amb inversions que sumen entre sis i set milions d'euros. Barceló ha signat aquests convenis en representació del Consorci Urbanístic per a la millora de l'Arenal, segons ha informat la Conselleria.

Aquests convenis impulsaran la reconversió d'un terreny de Correus en un aparcament públic, la creació de dos corredors paisatgístics, així com d'una pista poliesportiva i aparcaments davant les piscines municipals de l'Arenal. Segons Barceló, aquests convenis ajuden «a reordenar, rehabilitar i recuperar espais a la Platja de Palma» i a més permeten «dur a terme actuacions de millora urbanística» perquè «la zona es pugui consolidar com un referent».

El conseller ha valorat la col·laboració publicoprivada i ha ressaltat que el Consorci «ha facilitat les eines urbanístiques i territorials, amb un treball destacable per part de l'Ajuntament de Palma». A aquesta signatura també ha assistit el batle de Palma, Antoni Noguera, que ha subratllat que aquests projectes iniciaran «la transformació del paisatge urbà de la Platja de Palma, sobretot per millorar el model turístic, però també per millorar la qualitat de vida dels residents, en una zona on viuen gairebé 20.000 palmesans».

Les inversions necessàries tenen un valor total d'entre sis i set milions d'euros i estan assumides en la seva major part per les empreses privades, per la qual cosa el vicepresident i el batle han agraït als empresaris la seva participació.

Els projectes

El conveni amb l'empresa Inversions Llaut, SL, representat per Matías Balaguer, permetrà millorar el Passeig de les Meravelles, principal entrada a la zona turística de l'Arenal, mitjançant l'execució d'un corredor paisatgístic al carrer Trobadors des de l'Avinguda Amèrica fins a la carretera de l'Arenal. El corredor paisatgístic serà un passeig per als vianants de connexió a la platja i suposarà una ampliació de l'espai per als vianants. El projecte preservarà i potenciarà la replantació de pi mediterrani.

D'altra banda, el conveni amb Hotels Pabisa SLU, representat per Onofre Pascual, promourà la remodelació d'una zona degradada en la qual hi ha un focus d'aglomeració de turistes. El projecte inclourà la reurbanització i millora paisatgística dels carrers Pare Bartomeu Salvà, Missió de Sant Diego, Canyes i Agustí Catany.

Paral·lelament, dins del Pla de Reconversió Integral de la Platja de Palma figura l'execució d'un equipament esportiu per promoure la millora de la zona. En aquest sentit, el conveni signat amb Miguel Ramis (empresa S'Arenal Blau, SL) permetrà la construcció d'una pista poliesportiva i aparcaments davant les piscines municipals de l'Arenal. L'obra serà supervisada per l'Institut Municipal d'Esports de l'Ajuntament de Palma.

Finalment, l'últim projecte transformarà una finca en aparcament provisional davant la congestió i falta d'aparcaments per la presència de vehicles de lloguer. Ja que també que està previst convertir en zona de vianants els corredors paisatgístics amb la consegüent pèrdua de places d'aparcament que es traslladaran a aparcaments subterranis previstos en l'entorn, es durà a terme una reordenació de les places d'aparcament per concentrar-les i evitar itineraris de cerca d'aparcament.

El Consorci ha detectat que existeix una falta de places a la zona de Can Pastilla. En aquest sentit, ha signat aquest dilluns un conveni amb la Societat Estatal Correus i Telègrafs, SA, representada per Edelmiro Castro, per a la cessió d'ús d'una zona destinada actualment a aparcament privat al carrer Pàdua per una durada màxima de deu anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.