Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern congelarà l'impost turístic a l'hivern per afavorir la «desestacionalització»

14713

El Govern duplicarà la tarifa de l'impost turístic durant la temporada alta, com va anunciar a la fi d'agost, però la congelarà durant la temporada baixa per afavorir la desestacionalització. Així, l'Executiu preveu aprovar la modificació de les tarifes en el Consell de Govern d'aquest divendres, amb l'aprovació del projecte de pressupostos.

Segons aquestes fonts, des del Govern han considerat que mantenir els preus de l'impost inalterats entre novembre i abril és una posició «coherent» amb l'estratègia 'Better in winter', encaminada a fomentar el turisme en els mesos d'hivern per allargar la temporada i, al seu torn, l'ocupació en el sector durant tot l'any.

En la roda de premsa en la qual els consellers de Turisme i Hisenda, Biel Barceló i Catalina Cladera, van anunciar la pujada de l'impost, van estimar en 120 milions la recaptació durant 2018. Des del Govern preveuen que la congelació de l'impost durant els mesos hivern no tingui una incidència significativa en el conjunt de la recaptació, ja que la majoria es produeix en temporada alta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.